IJs! De top 10 populaire ijssmaken

De zomer is weer begonnen en met deze warme zomerse temperaturen krijg je al snel zin in een verkoelend ijsje. Iedereen heeft een andere favoriet, maar er zijn een aantal ijssmaken die erg populair zijn. De een houdt bijvoorbeeld van ijs met een fruitsmaak, waar de ander alleen van chocolade- en notensmaken houdt. Hieronder staat de top 10 populaire ijssmaken. Wie weet haal je hier wat inspiratie uit voor een volgend bezoek aan de ijsboer! 

1: Vanille-ijs 

Vanille-ijs is de meest populaire smaak ijs. Bijna iedereen houdt wel van deze smaak en kiest dan ook graag voor een bolletje vanille-ijs bij een bezoek aan de ijsboer. Vanille-ijs kun je goed combineren met elke andere smaak ijs en wordt dan ook vaak gekozen als extra bolletje naast een andere smaak. Ideaal voor als je een bolletje met een sterke smaak wilt afwisselen met een smaak die overal bij past! Een toef slagroom kan dan natuurlijk ook niet ontbreken.. 

2: Chocolade IJs 

Ook chocolade ijs scoort hoog in de top 10 populairste ijssmaken. Chocolade ijs heeft natuurlijk de smaak van chocolade. Veel mensen houden al van chocolade en kiezen daarom bij het uitzoeken van hun ijsje ook voor een chocolade bolletje. Een chocolade bolletje kun je goed combineren met een vanille bolletje!

3: Aardbei IJs

De populairste fruitsmaak voor een ijsje is met vlag en wimpel de aardbei. Veel mensen houden vaak of van ijs met een fruitsmaak of van ijs met een chocolade of andere hartige smaak. Mensen die van fruitsmaken houden kiezen vaak voor aardbeienijs. Aardbeienijs is ook goed te combineren met een bolletje vanille-ijs. Vergeet ook daar de slagroom niet! 

4: Stracciatella IJs

Stracciatella IJs is een geliefde soort ijssmaak onder mensen die én van vanille-ijs houden én van een beetje chocolade. Als je niet kan kiezen tussen de top 2 populairste ijssmaken, chocolade en vanille, is de smaak stracciatella de perfecte uitkomst! Een bolletje stracciatella ijs bestaat uit vanille-ijs met chocolade stukjes. 

5: Pistache IJs 

Ook pistache is een erg populaire ijssmaak. Mensen die van hartige ijssmaken houden kiezen vaak voor een pistache bolletje. Een bolletje pistache ijs kun je goed combineren met een bolletje vanille-ijs of een bolletje stracciatella ijs. Zo krijg je een lekkere mix van hartige ijssmaken! 

6: Citroen IJs 

Onder de fruitsmaken liefhebbers wordt er ook geregeld gekozen voor de smaak citroen. Citroen ijs is erg zuur en fris en veel mensen houden ervan! Om de smaak iets te verlichten kun je een bolletje citroen ijs goed eten in combinatie met vanille-ijs. 

7: Mocca IJs

Mocca ijs is natuurlijk favoriet bij mensen die veel van koffie houden. Mocca ijs kun je ook goed combineren met een bolletje chocolade ijs, een bolletje stracciatella ijs of juist een bolletje vanille-ijs. De koffiesmaak gaat goed samen met een chocolade en vanillesmaak! 

8: Pecan Karamel IJs

De pecan noot en karamel is voor veel mensen een gouden combinatie voor de perfecte ijssmaak. Vooral voor mensen die van hartige smaken houden, is dit een smaak die je moet proberen. Pecan karamel ijs combineer je goed met een bolletje vanille-ijs of juist een bolletje witte of bruin chocolade ijs. Met een toef slagroom maak je het ijsje helemaal compleet! 

9: Witte Chocolade IJs

Witte chocolade ijs is net als witte chocolade een favoriet onder veel chocolade liefhebbers. Witte chocolade ijs kan stukjes witte chocolade bevatten, maar kan ook alleen de smaak van witte chocolade hebben. Een bolletje witte chocolade ijs gaat goed in combinatie met een bolletje chocolade ijs, stracciatella ijs, vanille-ijs maar ook met aardbeienijs! 

10: Smurfen IJs 

Een van de meest gekke kleuren ijs van deze lijst met de top 10 populaire ijssmaken is toch wel smurfen ijs. Het felblauwe ijs valt erg op en heeft een mierzoete smaak. Het is voor veel mensen echt een favoriet en ze combineren het graag met een bolletje vanille-ijs. 

Waarschijnlijk heb je de meest populaire ijssmaken allemaal weleens geproefd. Laat je deze zomer verassen door het combineren van verschillende ijssmaken! 

Ga eens langs bij een ambachtelijke ijssalon

Om de ijssmaken goed te kunnen beoordelen, is het niet handig om de ijssoorten bij de supermarkt te kopen. Door het hele land zijn er veel verschillende ambachtelijke ijssalons die vers gemaakt ijs verkopen. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van de beste soorten melk en ingrediënten. Bij zo’n ijssalon kun je de smaken goed proeven en uiteindelijk jouw favoriet uitkiezen. Kijk eens of er bij jou in de buurt een goede ijssalon zit en laat je verassen door de kwaliteit! 

Met al deze tips en ijssmaken inspiratie kun jij deze zomer op pad om jouw favoriete ijssmaak te scoren! 

Populaire ijssmaken
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Naar verwachting veel wespen op komst: wat je wel en niet(!) moet doen

Wespenbestrijders verwachten in de zomer van 2022 veel wespenplagen. In het voorjaar…

Rekeningrijden: wat houdt het precies in?

Rekeningrijden, er wordt in Nederland al jarenlang over gespeculeerd. De kans is…

Huurtoeslag op de schop: dit gaat veranderen

Het kabinet wil de regels rondom huurtoeslag volledig gaan veranderen. Dit om…

Wat is de duurste Rolex? De top 10 duurste Rolexen

Als je denkt aan horloges, denk je al snel aan het merk…