Ben je van plan om een creditcard aan te vragen? Vind je duurzaamheid erg belangrijk en zou je graag je steentje bij willen dragen aan een betere wereld? Dan is een duurzame creditcard een zeer goede keuze! Want met een duurzame creditcard houd je aan iedere betaling een goed gevoel over. Hoe? Dat lees je onder meer in deze blog. Want hierin willen we het graag wat uitgebreider hebben over een duurzame creditcard en hoe deze bij kan dragen aan een betere wereld. Lees snel verder!
Wat is een duurzame creditcard?
Een duurzame creditcard is een speciaal soort creditcard. Een duurzame creditcard wordt ook wel een groene creditcard genoemd. Niet omdat de kaart van biologisch afbreekbaar materiaal wordt gemaakt (hij is gewoon van plastic), maar omdat je met deze kaart iets goeds terug kunt doen voor de wereld. Een duurzame of groene creditcard is dan ook zeer geschikt voor iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt. Hoe een duurzame creditcard bijdraagt aan een betere wereld, lees je hieronder.
Hoe draagt een duurzame creditcard bij aan een betere wereld?
Het principe achter een duurzame creditcard is als volgt: voor iedere betaling die je doet, geeft de aanbieder waar jij jouw creditcard hebt aangevraagd iets terug aan de wereld. Dit kan per aanbieder verschillen. Zo steunt de ene aanbieder bijvoorbeeld het WNF (Wereld Natuur Fonds), terwijl een andere aanbieder projecten tegen kinderarbeid of voor een eerlijke handel steunt. Een mooi voorbeeld van hoe een duurzame creditcard kan bijdragen aan een betere wereld is bijvoorbeeld het aanplanten van nieuwe bomen of het investeren in duurzame energie. Hoe fijn is het om te weten dat jij hier met iedere betaling aan mee hebt geholpen?
Duurzame creditcard aanvragen?
Het aanvragen van een duurzame creditcard gaat hetzelfde in zijn werk als bij een standaard creditcard. Ook hier zul je aan bepaalde eisen moeten voldoen. Zo moet je 18 jaar of ouder zijn en een verblijfadres in Nederland hebben. Daarnaast wordt er naar je inkomen gekeken en moet je aan de inkomenseis voldoen. Mocht je niet helemaal aan de inkomenseis voldoen, dan kan het zijn dat de bestedingslimiet van de kaart naar beneden wordt bijgesteld. Of dat je aanvraag wordt afgekeurd. Ook mag je geen negatieve BKR-registratie hebben.
Kortom, voor een duurzame creditcard gelden precies dezelfde regels als voor een standaard creditcard. Het enige verschil zit hem in het goede gevoel dat je eraan overhoudt.