Origineel cadeau geven? Dit werkt altijd! 

Een cadeau verzinnen is eigenlijk altijd lastig. De verleiding is dan ook groot om in clichés te vervallen, van een flesje wijn tot een bloemetje, we kennen ze allemaal wel. Er zijn natuurlijk ook altijd van die creatievelingen die met iets origineels op de proppen komen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn echter wel een aantal tips te geven om niet in clichés te vervallen, maar die er ook weer niet voor zorgen dat je acuut je budget moet opschroeven. Welke tips ervoor gaan zorgen dat jij altijd origineel bent vanaf nu? Lees snel verder. 

Doe het zelf 

De truc en de tip voor een origineel cadeau is toch wel om het zelf te maken. Wanneer je namelijk zelf iets maakt toon je aan dat je er moeite voor hebt gedaan, er over hebt nagedacht en dat je creatief bent. Dat laatste is geen harde voorwaarde, want met de aanschaf van de nodige spullen kun je al heel wat creativiteit uitstralen zonder dat je het hoeft te hebben. Althans, niet in hoge mate. Zelf zeep maken is een voorbeeld van zo’n cadeau. Het wordt ontzettend gewaardeerd door veel ontvangers en je kunt een geur samenstellen die naar jouw inschatting past bij die persoon. Daarnaast is het ook nog eens heel leuk om te doen en zeer verantwoord. Het is namelijk helemaal samengesteld zonder chemische en kunstmatige stoffen. Iets wat steeds meer omstreden wordt. Weet je dat de ontvanger nogal een badgast is? Dan is het een goed plan om bruisballen te maken, ook erg leuk en eenvoudiger dan je denkt.  

Bakken maar 

Bakken maar 

Het hoeft dus niet per se heel duur of ingewikkeld te zijn wanneer je een cadeau weggeeft, juíst niet zou je bijna zeggen. Waar het om gaat, is dat het uitstraalt dat je erover hebt nagedacht en er aandacht aan hebt besteed. Een zelfgebakken cake of taart is dan ook altijd een goed idee. Houd hierbij rekening met de persoonlijke voorkeuren van de ontvanger. Eet iemand geen gluten? Dan is een glutenvrije kwarktaart zo gemaakt. Dit toont betrokkenheid, respect, maar ook creativiteit. Dat laatste is het toverwoord voor het perfecte cadeau. 

Kortom, investeer in iets als cadeau waar je zelf enige moeite voor doet. Dit hoeft niet meteen uren te kosten en duur te zijn. Met een kleine dosis creativiteit en bovenstaande tips zorg jij voor een blije ontvanger op ieder feest! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Stinkend wasgoed: 6 tips

Wat is er nou fijner dan in een net gewassen bed te…

Dit is waarom een strandtas onmisbaar is tijdens je vakantie

Een vakantie is het perfecte moment om te ontspannen en te genieten…