Wat is de duurste Rolex? De top 10 duurste Rolexen

Als je denkt aan horloges, denk je al snel aan het merk Rolex. Het merk heeft een groot assortiment aan luxueuze horloges van hoogwaardige kwaliteit. Veel bekende sterren hebben een Rolex en laten dat graag zien aan de buitenwereld. Maar wat is nou eigenlijk de duurste Rolex? Hieronder zie je de top 10 duurste Rolexen van dit moment! 

1. Rolex Cosmograph Daytona uit 1968 – €15.400.000,- 

De duurste Rolex op dit moment is de Rolex Cosmograph Daytona uit 1968. Deze Rolex is aanzienlijk duurder dan de nummer 2. De vrouw van Newman heeft deze Rolex aan haar man gegeven op zijn verjaardag. Dat is nog eens een verjaardagscadeau! De Rolex is gegraveerd met de zin ‘Drive Carefully Me’. Sommige Rolexen die daarna werden geproduceerd waren ook voorzien van deze gravering, maar dan net anders. Zo kon men zien dat het niet exact deze Rolex was en dat maakt de Rolex de meest exclusieve ter wereld. 

2. Rolex Boa Dai – €5.060.427,- 

De Rolex Boa Dai is vroeger ook een aantal keer de duurste Rolex horloge geweest. De laatste keizer van Vietnam heeft het horloge gehad en vandaar ook de naam Boa Dai. Het horloge bestaat uit massief goud en heeft diamanten op de wijzerplaat. Ook is de Rolex voorzien van een maanfase op de 6. Een prachtig horloge! 

3. Rolex Daytona Paul Newman – €3.717.906,- 

De Rolex Daytona Paul Newman is vroeger van de acteur Paul Newman geweest. Het horloge is een wat simpeler horloge, maar het heeft een bijzonder kenmerk. Het horloge heeft namelijk een zwarte wijzerplaat en witte sub-dials. Deze kleurenverhouding wordt ook wel Reversed Panda-dial genoemd. Dit is erg uniek, want bij de meeste horloges zie je een normaal Panda-dial, met een witte wijzerplaat en zwarte sub-dials. 

4. Rolex Chronograph 1942 – €2.400.000,- 

De Rolex Chronograph 1942 is een vintage Rolex horloge met een prachtig design. Het horloge is vroeger speciaal ontworpen voor een raceteam. Het is een van de grootste horloges die Rolex ooit geproduceerd heeft. 

5. Rolex Daytona van Eric Clapton 1971 – €1.400.000,- 

De Rolex Daytona van Eric Clapton is speciaal gemaakt voor de zanger. Het horloge ziet er spectaculair uit en is vroeger veel gedragen door de zanger. De prijs van het horloge ligt om die reden ook zo hoog. 

6. Rolex GMT Mater II ICE – €485.350,- 

De Rolex GMT Mater II ICE zit vol met diamanten en hiermee schittert het horloge ook enorm. De look is erg uniek en is daarom bij sommige mensen erg gewild. 

7. Rolex Oyster Perpetual – €444.000,- 

De Rolex Oyster Perpetual is gemaakt van goud en werd ooit gedragen door Rajendra Prassad, de toenmalige president van India. Het materiaal van het horloge is 18K rosé-goud. Wat het horloge ook speciaal maakt, is dat het continent India in de wijzerplaat is gegraveerd met daarbij de datum 26 januari 1950. Het was het jaar waarbij de eerste president, Rajandra Prassad, aantradt. Een bijzonder exempleer dus! 

8. Rolex Submariner van James Bond 1972 – €365.000,- 

De Rolex Submariner is een uniek model dat voor het eerst te zien was in de film ‘Live and let die’, waarin de acteur James Bond het horloge om zijn pols had. Dankzij deze film werd de waarde van het horloge erg hoog. Het horloge heeft bijzondere kenmerken die je terugziet in de bezel, de indexen en crown-guards. Het horloge is na de film voor maar liefst €365.000,- verkocht! 

9. Rolex Daytona Ferrari Red – €267.203,- 

De Rolex Daytona Ferrari Red is een horloge met een uniek uiterlijk. Geïnspireerd op een Ferrari heeft het horloge natuurlijk een felrode kleur. Het horloge valt dus erg op en dit valt bij sommige mensen wel in de smaak en bij anderen juist niet. Ondanks de smaakverschillen is het horloge maar liefst €267.203,- waard! 

10. Rolex Submariner van Steve McQueen 1967 – €196.000,- 

Deze Rolex is speciaal gemaakt voor de acteur Steve McQueen. Toen hij in de film ‘Le Mans’ acteerde, droeg hij deze Rolex. Het is een Submariner en het horloge is voorzien van een chronometer met een COSC-certificaat. De Rolex is gemaakt van roestvrij staal en is tot een diepte van 200 meter waterbestendig. 

Had jij verwacht dat een Rolex zoveel waard kon zijn? Het merk is dus zeker een icoon als het om horloges gaat. Gelukkig heeft het merk ook nog wat goedkopere modellen in het assortiment. Je hebt al een Rolex vanaf €5000,-! 

Rolex
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

IJs! De top 10 populaire ijssmaken

De zomer is weer begonnen en met deze warme zomerse temperaturen krijg…

Naar verwachting veel wespen op komst: wat je wel en niet(!) moet doen

Wespenbestrijders verwachten in de zomer van 2022 veel wespenplagen. In het voorjaar…

Rekeningrijden: wat houdt het precies in?

Rekeningrijden, er wordt in Nederland al jarenlang over gespeculeerd. De kans is…

Huurtoeslag op de schop: dit gaat veranderen

Het kabinet wil de regels rondom huurtoeslag volledig gaan veranderen. Dit om…