Tips voor het efficiënt inpakken van je handbagage

Wanneer je op reis gaat of een weekendje weg en alleen handbagage wilt meenemen, is het belangrijk om je koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken. Omdat de ruimte beperkt is, is het vooral belangrijk dat je goed nadenkt over wat je mee wilt nemen en ook hoe je je koffer in wilt pakken. Kijken we naar een standaard handbagage koffer 55x35x25, dan zien we toch dat er ontzettend veel mensen zijn die hier wat moeite mee hebben. Nu gaat het vaak prima als ze een dag of twee/drie weggaan, maar naarmate dit langer wordt en ze keuzes moeten maken, wordt het vaak proppen, met gekreukte kleding tot gevolg. Om er nu voor te zorgen dat het inpakken van je handbagage voor eens en altijd een stuk gemakkelijker wordt, delen we een aantal praktische tips met je.

Maak een lijst

Voordat je begint met inpakken, is het handig om een inpaklijst te maken. Noteer alle belangrijke items die je wilt meenemen, zoals kleding, toiletartikelen en elektronica. Door een lijst te maken, voorkom je dat je iets belangrijks vergeet. Wil je er nu zeker van zijn dat je lijstje compleet is, dan kun je er ook voor kiezen er één van het internet te halen. Vaak zijn er allerlei handige lijstjes te vinden, waarmee je direct aan de slag kunt. Blijkt nu dat de lijst meer items bevat dan je eigenlijk mee wilt nemen, dan kun je deze natuurlijk ook gewoon doorstrepen.

Kies de juiste koffer

Zorg ervoor dat je een handbagage tas kiest die voldoet aan de eisen van de luchtvaartmaatschappij. Controleer de maximaal toegestane afmetingen in de KLM handbagage regels en zorg ervoor dat je koffer of tas hieraan voldoet. Daarnaast is het handig om een koffer te kiezen met verschillende compartimenten, zodat je je spullen georganiseerd kunt inpakken. Vooral wanneer je ook vloeibare stoffen meeneemt, zit je er niet op te wachten dat straks ook je kleding onder de shampoo of zonnebrand zit. Wil je nu zeker weten dat het goed gaat, dan kun je alle vloeibare stoffen natuurlijk beter even in een extra tasje of zakje doen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat alles eronder zit.

Kies je kleding verstandig

Kies je kleding verstandig

Dit is een punt dat vooral voor veel vrouwen lastig is, het beperken van de hoeveelheid kleding. Probeer zo min mogelijk kleding mee te nemen en kies voor veelzijdige items die je makkelijk kunt combineren. Denk aan basic shirts, broeken en jurken die je op verschillende manieren kunt dragen. Rol je kleding op om ruimte te besparen en zorg dat kledingstukken die extra gevoelig zijn, op de juiste wijze worden opgevouwen. Helemaal kreukvrij is natuurlijk lastig, maar door je kleding zorgvuldig op te vouwen of in bepaalde gevallen te rollen, beperk je dit wel tot het minimum.

Gebruik de lege ruimtes

Maak optimaal gebruik van alle lege ruimtes in je koffer. Stop sokken in schoenen, rol ondergoed op en vul eventuele hoeken op met kleine spullen, zoals een oplader voor je telefoon. Op deze manier benut je elke centimeter van je koffer en kun je meer meenemen zonder dat het extra ruimte inneemt. Met deze tips ben je goed op weg om efficiënt je handbagage in te pakken voor je vakantie. Vergeet niet om voor vertrek de laatste controle te doen en zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt. Nu kun je met een gerust hart op reis en optimaal genieten van je avontuur! Om er zeker van te zijn dat je niets vergeet, is het advies om zowel je koffer, als belangrijke documenten de dag voor vertrek op een plek neer te leggen waar je regelmatig langs komt, zoals bijvoorbeeld de hal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Lange afstand wandelen Europa: 5 goede wandelroutes

Wandelen is al jarenlang erg geliefd bij mensen die graag actief bezig…

Tips voor een vakantie naar Alicante

Ga jij binnenkort op vakantie naar Alicante? En weet je eigenlijk nog…

Dit zijn de grootste zwemplassen in Nederland

In de zomer kunnen ook in Nederland de temperaturen aardig oplopen. Dan…

Dit zijn de mooiste kustplaatsen van Spanje

Spanje is een van de meest geliefde landen onder toeristen in Europa.…