Drie goede opleidingen voor een lucratieve bijbaan!

Een bijbaan naast je bestaande werk, het wordt steeds populairder. Vaak omdat mensen het vooral leuk vinden om een bepaalde activiteit te doen, en dan tot het inzicht komen dat ze er óók geld mee kunnen verdienen. Anderzijds soms ook wel geholpen door de prijsontwikkelingen. Alles wordt steeds duurder en een zakcentje verdienen is dan mooi meegenomen. Heb jij van nature niet een enorm talent zoals optreden als zanger op feesten en partijen, of het maken van portretten van mensen? Niet getreurd! Je kunt namelijk ook nog de nodige dingen jezelf aanleren die een leuk extraatje kunnen opleveren. Lees snel welke opleidingen je daarvoor moet kiezen.

1.      Masseur

Iets waar altijd vraag naar is én je prima in de avonduren en in het weekend kunt doen is het geven van (relax) massages. Dit is echter wel echt een vak wat je moet leren. Je moet natuurlijk ook niet mensen blesseren of te hard op verkeerde spieren duwen. Maar wanneer jij eenmaal masseur bent zul je zien dat er een leuk zakcentje mee te verdienen is. Een lucratieve bijbaan waar veel vraag naar is. Een massage opleiding kun je soms al kosteloos (en anders met veel korting!) volgen door middel van het STAP budget. Hoe fijn is dat?!

2.      Sportmasseur

Sportmasseur

Ondanks dat dit lijkt op punt 1 is een sportmasseur echt wat anders dan een ‘normale’ masseur. Er is hiervoor dan ook niet voor niets een aparte sportmasseur opleiding voor. Ideaal voor de sportievelingen onder ons! Zo help je mensen van hun spierpijn af en zorg je ervoor dat spieren weer soepel aanvoelen. En je leert bij een dergelijke opleiding veel van het menselijk lichaam, dat is nooit weg!

3.      Pedicure

Vind jij het ook zo leuk om naar de pedicure te gaan? Gezellig praten terwijl ondertussen je voeten weer als nieuw worden? Pedicure is een erg mooi beroep wat z’n sociale én medische kanten heeft. Voeten zijn een erg belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam en je kunt écht mensen helpen door deze goed te behandelen. Daarnaast moet je niet om een praatje verlegen zitten, want je patiënten praten waarschijnlijk graag met je. Dus wil je zinvol werk doen en ben je een sociaal persoon, volg dan een opleiding tot pedicure! Ook ideaal om te combineren met de werkzaamheden van een (sport)masseur.

Kortom, het zijn economisch zware tijden maar deze zijn prima te combineren met iets leuks. Wanneer jij van een hobby een bijbaan kunt maken heb je niet het gevoel dat je aan het werk bent maar houd je aan het einde van de maand wel een flink zakcentje over. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Stinkend wasgoed: 6 tips

Wat is er nou fijner dan in een net gewassen bed te…

Dit is waarom een strandtas onmisbaar is tijdens je vakantie

Een vakantie is het perfecte moment om te ontspannen en te genieten…