Naar verwachting veel wespen op komst: wat je wel en niet(!) moet doen

Wespenbestrijders verwachten in de zomer van 2022 veel wespenplagen. In het voorjaar van 2022 is het heel droog en warm geweest en dat betekent meer wespen in de zomer. Vooral in de maand augustus kun je veel last krijgen van de beesten. Dat is natuurlijk niet fijn als je in de vakantie lekker wilt genieten van een barbecue. De kans is groot dat veel wespen je zullen lastigvallen. Om nog maar niet over de pijnlijke steken te praten. Maar wat moet je nou doen als je last hebt van veel wespen in de tuin? Hieronder vind je tips over hoe jij deze zomer doorkomt zonder al te veel last te hebben van de wespen. 

Verwijder wespennesten zo vroeg mogelijk 

Als je wilt voorkomen dat je veel last gaat krijgen van de rond zoemende wespen in je tuin of zelfs binnen in je huis, is het aan te raden om wespennesten in een zo vroeg mogelijk stadium te verwijderen. Wespennesten zitten meestal in de tuin, op het dak of tussen de spouwmuren. Het is echter niet verstandig om zelf wespennesten te verwijderen. Vooral als de nesten al wat groter zijn, kun je hier beter zelf niet mee aan de slag gaan. Wanneer je zo’n nest verwijdert, worden de wespen namelijk erg boos en willen ze je allemaal tegelijkertijd aanvallen. Bij een klein nestje kun je het zelf proberen te verwijderen, natuurlijk op eigen risico en het liefst met beschermende kleding over je hele lichaam. 

Maak of koop wespenvallen 

Wespen wil je het liefst zo snel mogelijk uit jouw tuin verdrijven. Een optie om wespen te verdrijven is om wespenvallen te maken. Een wespenval kun je eenvoudig en snel zelf maken. Hiervoor heb je een lege plastic fles nodig. Knip of snijd de bovenkant van de fles eraf en zet deze ondersteboven in het onderste gedeelte. Het is belangrijk dat je een zoete vloeistof onder in de fles schenkt. Dat kan bijvoorbeeld ranja siroop zijn. Zet de fles vervolgens op een plek in de tuin waar jij normaal niet heel dichtbij zit. De wespen komen af op zoetigheid en je zult al snel zien dat ze de fles binnenvliegen. Als ze eenmaal op de bodem zitten kunnen ze er niet meer uitkomen. Op een gegeven moment gaan ze dus dood. Houd goed in de gaten of de fles altijd goed bijgevuld is met een zoete vloeistof! 

Vermijd wespen met geuren 

Wespen houden niet van sommige geuren en blijven er het liefst ver bij uit de buurt. Een goed voorbeeld van zo’n geur is kruidnagel. Als je een schoteltje kruidnagel op de tafel van je buitenterras zit, is de kans groot dat je een stuk minder last zult krijgen van wespen. Zij houden immers absoluut niet van die geur. Ook azijn, sinaasappel- en citroensap en ui zijn goede geuren om wespen mee te vermijden. In combinatie met kruidnagel vermijd je de beesten nog beter. Een andere optie om wespen te vermijden is het branden van koffie. Leg een schaaltje koffie op tafel en steek het aan. De geur van verbrande koffie zal de wespen op afstand houden! 

Gebruik een anti-wespenspray 

Een andere manier om wespen te vermijden, is om anti-wespenspray te gebruiken. Anti-wespenspray kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Koop een spray dat voorzien is van natuurlijke pyrethrinen. De spray kun je gebruiken als de wespen aan het vliegen zijn. Je verjaagt de wespen met deze spray en soms gaan ze zelfs dood van de spray. Ideaal om bij de hand te hebben in de zomermaanden van 2022! 

Verwijder ze met een (elektrische) vliegenmepper 

Een manier die al decennialang wordt gebruikt om wespen mee te verjagen, is het verwijderen van wespen met een (elektrische) vliegenmepper. Als je de wespen mept met zo’n vliegenmepper, zijn ze vaak in een keer dood. Een erg effectieve manier om de beesten snel uit te roeien. Vooral als je vaak last hebt van wespen in je huis, is het fijn om een vliegenmepper te gebruiken. Zo kun je ze altijd direct verwijderen en hoef je er niet op te wachten totdat ze bijvoorbeeld in een wespenval vliegen of door een geur worden verjaagd. 

Na het lezen van al deze tips over hoe je wespen het beste kan verwijderen en verjagen, ben jij goed opgewassen tegen deze vervelende beesten. Jij komt deze zomer vast door zonder gestoken te worden! 

Wespen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

IJs! De top 10 populaire ijssmaken

De zomer is weer begonnen en met deze warme zomerse temperaturen krijg…

Rekeningrijden: wat houdt het precies in?

Rekeningrijden, er wordt in Nederland al jarenlang over gespeculeerd. De kans is…

Huurtoeslag op de schop: dit gaat veranderen

Het kabinet wil de regels rondom huurtoeslag volledig gaan veranderen. Dit om…

Wat is de duurste Rolex? De top 10 duurste Rolexen

Als je denkt aan horloges, denk je al snel aan het merk…