Tips voor een vakantie naar Alicante

Ga jij binnenkort op vakantie naar Alicante? En weet je eigenlijk nog niet zoveel over de stad? Lees dan gauw verder. Hieronder vind je namelijk genoeg inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar het zonnige Spaanse Alicante! 

Rust uit na de reis bij ‘Playa de Postiguet’ 

De vliegreis naar Alicante is zo voorbij en voor je het weet ben je geland in de stad. Het is dan fijn om even ergens lekker bij te kunnen komen van de lange reis. ‘Playa de Positguet’ is een hele goede optie om even helemaal tot rust te komen. Het strand ligt in het centrum van Alicante en is vanaf het centrum erg goed bereikbaar. Ideaal voor als je de eerste dag nog niet ver wilt lopen of rijden. Dicht bij het strand vind je ook genoeg restaurants en barretjes om wat te eten en drinken. Het strand is ook de ideale bestemming om eens te combineren met een dagje shoppen. Na het shoppen kun je lekker afkoelen in het zeewater en wat eten en drinken bij een van de restaurants. 

Snuif cultuur bij ‘Castillo de Santa Bárbara 

Voor de echte cultuurliefhebbers kan een bezoekje aan het kasteel ‘Castillo de Santa Bárbara’ niet ontbreken. Het kasteel staat op een 166 meter hoge berg, vlak naast het strand. Je kunt het kasteel lopend bereiken, maar je kunt er ook voor kiezen om tegen een kleine vergoeding met een lift mee te gaan. Eenmaal boven op de berg kun je genieten van een prachtig uitzicht over de zee. Het kasteel is gebouwd in de 9e eeuw door de Arabieren die het stuk land toen veroverd hadden. Het kasteel heeft een belangrijke rol gespeeld in de oorlog tussen de Spanjaarden en de Arabieren. Je kunt er nu gewoon binnen kijken en genieten van het prachtige middeleeuwse bouwwerk. 

Struin over de ‘Explanada de España’

Het plein ‘Explanada de España’ is het bekendste plein van Alicante. Het plein ligt vol prachtige mozaïektegeltjes en het wemelt er van de palmbomen. Struin een tijdje over het plein en je krijgt het heerlijke vakantiegevoel. Aan het plein vind je veel restaurants, barretjes en terrassen waar je even kunt stoppen om te genieten van wat drinken en eten. Ondertussen kijk je uit over het plein en kun je genieten van de Spaanse cultuur! 

Na het lezen van deze blog ben jij vast helemaal klaar voor een vakantie naar Alicante! 

Alicante
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Lange afstand wandelen Europa: 5 goede wandelroutes

Wandelen is al jarenlang erg geliefd bij mensen die graag actief bezig…

Tips voor het efficiënt inpakken van je handbagage

Wanneer je op reis gaat of een weekendje weg en alleen handbagage…

Dit zijn de grootste zwemplassen in Nederland

In de zomer kunnen ook in Nederland de temperaturen aardig oplopen. Dan…

Dit zijn de mooiste kustplaatsen van Spanje

Spanje is een van de meest geliefde landen onder toeristen in Europa.…