Leren suppen: 4x tips

Je hebt het vast al weleens geprobeerd op vakantie: suppen. Veel toeristen die op vakantie zijn gaan vaak suppen. Het ziet er vanaf een afstandje heerlijk relaxed uit. Maar suppen kan best lastig zijn als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Hoe zorg je er nou voor dat je stabiel blijft staan op een supboard? En hoe kun je de peddel het beste gebruiken om naar de goede richting te suppen? Hieronder vind je een heleboel tips om beter te leren suppen. Zo ben jij helemaal klaar om op vakantie te gaan genieten van het suppen. Zónder dat je telkens in het water valt en niet kan genieten van het mooie uitzicht! 

Zo sta je stabiel op je supboard 

Het allereerste wat goed is om te leren, is het stabiel staan op een supboard. Als je dat nog niet onder controle hebt, is het niet verstandig om al te gaan peddelen. Je valt dan bijna gegarandeerd in het water! Probeer dus eerst het staan op een supboard onder controle te krijgen. Hier volgen een paar tips over hoe je stabiel kunt staan op een supboard. 

  • Zorg ervoor dat je voeten even breed uit elkaar staan als je schouders. Zo krijg je een stabiele sta houding. 
  • Zorg er ook voor dat je voeten recht op het supboard staan. Zo verdeel je het gewicht van je lichaam evenredig op het supboard en krijg je ook meer stabiliteit. 
  • Het is belangrijk om altijd naar voren te blijven kijken. Zodra je omkijkt, verlies je een hoop stabiliteit en is de kans groot dat je in het water valt. 
  • Voor extra stabiliteit kun je je knieën buigen. Zo heb je meer grip op het supboard én is het gewicht nog beter verdeeld. 

Als je deze tips volgt, moet het al een stuk makkelijker worden om je balans te vinden. Na een paar keer proberen kun jij vast al een stuk stabieler op je board staan! 

Peddelen doe je zo!

Als je eenmaal stabiel op het supboard kunt staan, kun je gaan peddelen. Het peddelen kan er natuurlijk ook weer voor zorgen dat je minder stabiel op het board staat. Houd daarom altijd in de gaten of je de bovenstaande tips ook opvolgt terwijl je aan het peddelen bent! Maar hoe kun je nou het beste peddelen zonder dat je gelijk je balans verliest? Hieronder staan een aantal peddeltips! 

  • Het is belangrijk om je armen gestrekt te houden als je een peddel vast houd. Zo kun je met meer kracht en stabiliteit roeien. 
  • Als je aan de rechterkant peddelt, navigeer je naar de linkerkant. Je kunt je peddel dan het beste vasthouden met de linkerhand bovenaan de peddel en de rechterhand op ongeveer het midden van de lengte van de peddel. 
  • Zorg ervoor dat de peddel helemaal onder water is. Zet vervolgens kracht en beweeg de peddel richting je voeten. 
  • Haal de peddel vervolgens weer boven het water en begin opnieuw. Zo peddel je eenvoudig en kom je snel vooruit, zonder dat je stabiliteit verliest. 
  • Als je naar de rechterkant wilt navigeren, moet je de stappen van hierboven precies andersom uitvoeren. 

Probeer deze tips ook eens uit om goed vooruit te kunnen komen tijdens het peddelen. Met deze tips voorkom je dat je stabiliteit verliest en kun je snel en gemakkelijk vooruitkomen in de gewenste richting! 

Voor beginners: begin eens op je knieën! 

Voor mensen die nog nooit op een supboard of iets dergelijks hebben gestaan, is het handig om te beginnen op de knieën. Je kunt het board op je knieën beklimmen en zo een voor een je knieën op het board plaatsen. Als je eenmaal op het bord zit, is het goed om je knieën op schouderhoogte te plaatsen. Ga vervolgens zoveel mogelijk rechtop zitten en houd je gezicht en bovenlichaam naar voren. Zo creëer je een stabiele houding en kun je beginnen met peddelen. Als je begint met peddelen op je knieën kun je het beste een kleine peddel gebruiken óf de peddel vanaf het midden vasthouden. 

Neem eens een suples! 

De beste manier om te leren suppen is toch wel het nemen van een suples. Laat je een keer door een professional begeleiden en je zult zien hoe snel je vooruitgaat! Een supleraar kan je precieze aanwijzingen geven en jou precies in de goede houding laten suppen. Zo krijg je het suppen al gauw onder de knie. Het is ook nog eens erg leuk om suppen te leren van een coach. Deze kan je laten zien wat je allemaal kan leren en zo kun je zien hoever je kan komen met het suppen. Neem eens een les samen met je vrienden of met je gezin! Suplessen zijn vrijwel overal verkrijgbaar, ook op vakantie. Dus dat hoeft zeker geen reden te zijn om het niet te proberen!

Met al deze tips op zak krijg jij het suppen waarschijnlijk erg snel onder controle. Je kunt nu lekker genieten van het uitzicht en je kunt moeiteloos overal naartoe suppen! 

Suppen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Zo belangrijk is sporten in de juiste outfit

Sporten is ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. Regelmatig sporten kan bijdragen aan…

Dit zijn de 10 belangrijkste sportartikelen van dames

Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl en het is…

Lange afstand wandelen Europa: 5 goede wandelroutes

Wandelen is al jarenlang erg geliefd bij mensen die graag actief bezig…