Dit zijn de grootste zwemplassen in Nederland

In de zomer kunnen ook in Nederland de temperaturen aardig oplopen. Dan is het fijn om verkoeling te zoeken, maar waar kun je dit nou precies doen in Nederland? Nederland heeft veel verschillende meren en plassen die geschikt zijn om in te zwemmen. Hieronder vind je de grootste zwemplassen in Nederland. Zo kun jij inspiratie op doen voor waar je naar toe kunt op een warme zomerdag! 

IJsselmeer 

Het IJsselmeer is met zijn 1100 vierkante kilometer oppervlakte het grootste meer van Nederland. Er liggen maar liefst 3 provincies aan het meer: Noord-Holland, Flevoland en Friesland. Dat betekent ook dat er veel verschillende plekken zijn waar je kunt zwemmen rondom het IJsselmeer. Het IJsselmeer heeft veel verschillende bezienswaardigheden, attracties en recreatieplekken. Zo kun je er niet alleen in zwemmen, maar je kunt er ook van watersport genieten. Of ga er eens zeilen! 

Het IJsselmeer heeft veel verschillende stranden, zoals Medemblik, Strand Enkhuizen, Vooroever Andijk, Strand Zuiderhaven en Broekerhaven. Dit is slechts een greep uit de vele stranden die rondom het IJsselmeer liggen. Vooral het strand van Medemblik is erg geschikt voor het uitoefenen van watersport en om die reden zul je er ook een heleboel watersportliefhebbers treffen. Je kunt een dagje strand aan het IJsselmeer ook combineren met een bezoekje aan een van de mooie steden die aan het IJsselmeer liggen. Combineer bijvoorbeeld een dagje zwemmen met een bezoek aan Bataviastad in Flevoland. Er is genoeg te doen in en rondom het IJsselmeer!  

IJsselmeer

Lauwersmeer 

Woon je in het Noorden van het land of ben je van plan om daar op vakantie te gaan? Dan kan een bezoekje aan het Lauwersmeer niet ontbreken. Het Lauwersmeer ligt dicht bij het Groningse dorp Lauwersoog. Het meer ligt in het natuurgebied ‘Lauwersmeergebied’ en staat bekend om de vele bijzondere vogels die je er kan spotten. Bij dit meer kun je bijvoorbeeld lepelaars, rietzangers en kiekendieven spotten. Wil je graag zwemmen in het meer? Ook dit kan! Het Lauwersmeer is een perfecte plek om even lekker af te koelen aan een van de vele recreatiestranden. Er zijn ook een aantal restaurantjes waar je na het zwemmen even lekker wat kunt eten en drinken. Een ideale plek voor een dagje uit! 

Zuidlaardermeer 

Het Zuidlaardermeer is het grootste meer van Drenthe en ook een goede plek om te gaan zwemmen tijdens warme zomerdagen. Het wordt omringd door meerdere natuurgebieden en daarom kun je er ook bijzondere dieren en vogels spotten. Een bijzondere vogel die hier sinds 2012 broedt is de ‘Witwangstern’. Dit is een zeldzame moerasvogel en daarom zul je naast zwemliefhebbers ook veel vogelaars en fotografen rondom het meer treffen. 

Het meer is ook geschikt voor het uitoefenen van watersport. Je kunt er terecht voor het huren van materiaal voor verschillende watersporten. Wil je er graag naartoe op vakantie? Ook dat kan! Rondom het meer zijn er genoeg hotels en campings waar je kunt genieten van een welverdiende vakantie. Er zijn ook genoeg restaurants en barretjes om lekker wat te kunnen eten en drinken. Kortom, het Zuidlaardermeer heeft voor iedereen wel wat te bieden! 

E3 Strand 

Woon je juist wat zuidelijker of ga je in Noord-Brabant op vakantie? Dan kan een bezoekje aan het mooie E3 Strand niet ontbreken! Het strand heeft verschillende plekken waar je kunt liggen en zwemmen. Zo is er voor de kleine kinderen een speciaal gedeelte met alleen ondiep water. Verderop kun je juist goed zwemmen in het diepere water. Je kunt ook kiezen waar je wilt liggen. Wil je lekker in het zand liggen voor het echte vakantiegevoel? Of wil je juist op het gras liggen, zodat je niet helemaal onder het zand gaat zitten? Bij het E3 Strand kan het allemaal! 

Uiteraard kun je rondom het strand ook genieten van wat eten en drinken in het restaurant ‘Beachclub Ruby’s’. Vanuit het restaurant heb je een mooi uitzicht over het strand en het water en ondertussen geniet je van een koel drankje. Andere dingen die je er kunt doen zijn beachvolleybal, suppen of spelen op een van de speeltoestellen. Ideaal voor jonge kinderen! Ouders kunnen een ligbedje huren en vanaf daar hun kinderen relaxed in de gaten houden. 

Vinkeveense Plassen 

In het midden van het land kan er ook gezwommen worden. De Vinkeveense Plassen worden jaarlijks door veel mensen bezocht. Je kunt hier terecht om te zwemmen, maar ook om te genieten van de natuur. De plassen hebben een bijzondere vorm. Ze bestaan namelijk uit legakkers met een ring van 12 zandeilanden. Dit ziet er prachtig uit en het trekt ook bijzondere vogelsoorten aan. Als je geluk hebt, spot je bijvoorbeeld een lepelaar. 

Je kunt er ook voor kiezen om een bootje te huren en een dagje te gaan varen op de Vinkeveense Plassen. Verder zijn de plassen erg geliefd bij watersporters en je kunt er dan ook terecht voor het uitoefenen van verschillende soorten watersport. Kom ondertussen of na de tijd bij in een van de gezellige restaurants rondom de plassen. Een dagje Vinkeveense plassen is zeker een must voor mensen die in en rondom Utrecht wonen! 

Vinkeveense Plassen

De keuze is groot, overal in Nederland zijn er grote zwemplassen te vinden waar je lekker kunt genieten op zomerse dagen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Lange afstand wandelen Europa: 5 goede wandelroutes

Wandelen is al jarenlang erg geliefd bij mensen die graag actief bezig…

Tips voor het efficiënt inpakken van je handbagage

Wanneer je op reis gaat of een weekendje weg en alleen handbagage…

Tips voor een vakantie naar Alicante

Ga jij binnenkort op vakantie naar Alicante? En weet je eigenlijk nog…

Dit zijn de mooiste kustplaatsen van Spanje

Spanje is een van de meest geliefde landen onder toeristen in Europa.…