Populair: padel! Tips & Tricks voor beginners

Padel is al jarenlang een geliefde sport in het buitenland en sinds een aantal maanden ook in Nederland. Daarom beginnen veel mensen de laatste tijd met het spelen van de sport. Maar hoe kun je als beginner de sport nou het best onder controle krijgen? Hieronder vind je een aantal tips & tricks die je als beginner goed kunt gebruiken! 

In het kort: wat is padel precies? 

Padel is een sport dat je speelt op een padelbaan. Dit lijkt een beetje op een tennisbaan. Je speelt de sport met een racket speciaal gemaakt voor de sport. Ook maak je gebruik van een bal, dat ook weer lijkt op een tennisbaan. Het spel werkt als volgt: je moet de bal eerst naar de baan van je tegenstander slaan. Het is belangrijk dat de bal dan wel eerst de grond raakt. Daarna mag de bal ook de muur raken en kan de bal allerlei kanten uitgaan. Vervolgens moet je tegenstander de bal op dezelfde manier naar jou terugslaan. Dus de bal moet weer eerst op de grond bij de tegenstander komen en mag daarna pas tegen de muur kaatsen. De sport lijkt daarom ook op een combinatie van squash en tennis! 

Een goede voorbereiding is het halve werk 

Voordat je begint met het uitoefenen van de sport, is het belangrijk dat je over goed materiaal beschikt. Er bestaan maar liefst 3 verschillende soorten padel rackets. Zo is er een padel racket met een ronde vorm, een druppel vorm en een diamantvorm. Een goed racket voor beginners heeft een ronde vorm. Hiermee kun je de bal makkelijk de goede kant op slaan. Verder is het belangrijk dat je over een paar goede padelschoenen beschikt. Natuurlijk kun je ook beginnen met je gewone sportschoenen, alleen is het wel aan te raden om in de loop van de tijd padelschoenen aan te schaffen. 

Als je over een goed racket en goede schoenen beschikt, is het handig om ook de spelregels van tevoren even goed door te nemen. Zo weet je precies wat de regels van het spel zijn en kun je je vanaf het begin al beter focussen op de techniek. 

Doe een warming up 

Ook bij de sport padel is het belangrijk dat je van tevoren even een warming up doet. Warm vooral je schouders, nek en benen goed op om blessures te voorkomen. Wanneer je meteen begint met de sport en je zet gelijk veel kracht, kan dit blessures opleveren. Stretchen wordt ook aanbevolen om zowel voor als na de training even te doen. Zo houd je de spieren goed en krijg je geen of minder last van pijn na het sporten.

Speel met de juiste houding 

Een padelracket houd je anders van dan een tennisracket. Het is daarom belangrijk dat je vanaf het begin de goede houding probeert te vinden. Een manier om het padelracket goed vast te houden is de zogenoemde ‘Continental Grip’. Deze grip is een basis grip voor de padelsport. Erg belangrijk om vanaf het begin al te leren. Er staan genoeg video’s op Youtube waarvan je deze grip kan leren. Of neem een les van een padelinstructeur die je deze grip kan uitleggen! 

Probeer de bal op het juiste moment te raken 

Veel mensen die net beginnen met padel, raken de bal meestal op het verkeerde moment. Het is dus handig om vanaf het begin al goed in de gaten te houden wanneer je de bal moet raken. Ga dus altijd op de goede plek van het veld staan in de juiste positie. Als je aanvallend wilt spelen, kun je de bal het beste dichtbij het net slaan. Moet je juist verdedigend spelen? Dan is het handig om wat verder van het net af te gaan staan, zodat je de bal van de tegenstander goed kunt raken. Zo sta je niet te ver of te dichtbij van de plek waar je de bal moet raken. Zorg er ook voor dat je de bal niet te hard raakt, maar probeer de bal tactisch te bespelen. 

Probeer op het begin stabiel te spelen 

Op het begin moet je de techniek nog onder de knie zien te krijgen. Probeer de bal dan ook zo stabiel en normaal mogelijk te raken. Zo kun je de bal langer in het spel houden en leer je de basisslag goed. Als je dit eenmaal kunt kun je proberen om de bal in wat moeilijkere hoeken te slaan! 

Je merkt het al, de sport is wel degelijk anders dan tennis. Het is dan ook belangrijk dat je als beginner direct in de goede houding en positie speelt. Zo krijg je het spel het snelst onder controle! 

Padel
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Zo belangrijk is sporten in de juiste outfit

Sporten is ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. Regelmatig sporten kan bijdragen aan…

Dit zijn de 10 belangrijkste sportartikelen van dames

Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl en het is…

Lange afstand wandelen Europa: 5 goede wandelroutes

Wandelen is al jarenlang erg geliefd bij mensen die graag actief bezig…