De 7 mooiste plekken om te suppen

In Nederland zijn er genoeg mooie plekken om het water op te gaan en te suppen. Suppen is gezond en als je het eenmaal goed kan, kun je tijdens het suppen heerlijk genieten van de mooie uitzichten! Maar waar kun je in Nederland nou goed suppen? Wat zijn de mooiste plekken in Nederland om te suppen? Hieronder staan de mooiste plekken in Nederland om te suppen! 

Alde Faenen natuurgebied in Friesland

Woon je boven in Nederland en wil je graag een suppen in de omgeving? Dan is het Alde Faenen natuurgebied in Friesland een echte aanrader. Het natuurgebied is erg weids en heeft meerdere rivierlopen en meertjes. Het is een laagveenmoeras, dat bestaat uit veenplassen, rietvelden en moerasbos. Je kunt er bijvoorbeeld onder prachtige bruggetjes door suppen, zonder dat er veel andere mensen om je heen zijn. Ideaal voor als je op een rustig plekje wilt suppen en ongestoord van de natuur wilt kunnen genieten! Een sup kun je eenvoudig en snel huren bij een outdoor winkel in het natuurgebied. 

Suppen op de zee bij Scheveningen

Voor de ervaren suppers is het suppen op zee geen probleem. Voor deze doelgroep is het leuk om een keer op de zee bij Scheveningen te gaan suppen. Je kunt hier genieten van het suppen over de golfachtige zee en bij hoge golven kun je je supboard af en toe zelf als surfboard gebruiken! Erg avontuurlijk en je kijkt er uit over de prachtige kustlijn en de zee. Een supboard kun je huren bij een van de vele watersport winkels in de buurt van het strand! 

Suppen bij Giethoorn

Giethoorn staat bekend om zijn grachten, die als straten dienen voor het dorp. Veel toeristen komen hier jaarlijks heen om te genieten van een dagje varen. Maar Giethoorn is zeker niet alleen leuk voor een dagje varen. Suppen is avontuurlijk alternatief om het dorpje te verkennen vanaf het water. Het water is vrij rustig en daarom is het ideaal voor beginners om er te suppen. In Giethoorn zijn er veel winkels die supboarden verhuren. Ook kun je er goed terecht om na het suppen heerlijk wat te eten of drinken in een van de vele restaurants! 

De grachten van Amsterdam 

Wat is er nou leuker dan de stad Amsterdam verkennen op een supboard? Sup over de Amsterdamse grachten en beleef de binnenstad van Amsterdam vanaf het water. Let op: als je nog nooit hebt gesupt, of je kan het niet zo goed is het niet handig om hier te gaan suppen. De kans is groot dat je vaak in het ‘niet al te schone’ grachtwater valt! 

Een leuke route die je kunt suppen begint vanaf de rivier de Amstel. Sup langs het Koninklijk Theater en over de Keizersgracht en de Prinsengracht. Vervolgens kom je weer uit op de Amstel. Een supboard kun je huren bij een van de vele outdoor winkels in het centrum van Amsterdam. 

Suppen op de Loosdrechtse Plassen 

Net als Giethoorn wordt er op de Loosdrechtse Plassen veel gevaren. De Loosdrechtse Plassen bestaan uit legakkers en moerasbos, wat het een ideale omgeving voor een dagje varen met een fluisterbootje maakt. Je kunt er genieten van de prachtige natuur om je heen. Maar je kunt de Plassen ook verkennen vanaf een supboard. De Loosdrechtse Plassen zijn erg geschikt om op te suppen, want het water is erg kalm. Zo kunnen ook beginners hier makkelijk leren suppen, om ondertussen van de natuur eromheen te genieten. Ook hier kun je goed terecht voor het huren van een supboard! 

Suppen op het Waddeneiland Texel 

De Waddeneilanden zijn natuurlijk ook prachtige eilanden om te gaan suppen in de zee. Je kunt er suppen in de zee en genieten van de heerlijke golven. Ook hier is het handig als je al een beetje ervaring hebt met het suppen. Door de golven verlies je namelijk veel sneller je stabiliteit en val je al gauw in het water. Als je ervaren bent, kun je tijdens het suppen genieten van het prachtige uitzicht over de kustlijn, de duinen en natuurlijk de zee! Een supboard kun je eenvoudig en snel huren bij een van de vele watersportwinkels aan een van de stranden bij Texel. 

Suppen op de Vinkeveense Plassen

Een andere favoriete plek onder suppers is toch wel de Vinkeveense Plassen. De Vinkeveense Plassen worden omgeven door een mooi natuurgebied waar je vele soorten vogels kunt vinden. Ook hier komen jaarlijks veel toeristen naartoe om een dagje te varen. Een actiever alternatief is een dagje suppen. Met een supboard kun je de plassen perfect verkennen. Je stoort de dieren niet en dankzij het stille en kalme water kun je hier ook als beginner goed terecht. 

Met al deze inspiratie op zak heb jij alvast een plek uitgekozen voor een dagje suppen bij jou in de buurt! 

Suppen op het water
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Zo belangrijk is sporten in de juiste outfit

Sporten is ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. Regelmatig sporten kan bijdragen aan…

Dit zijn de 10 belangrijkste sportartikelen van dames

Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl en het is…

Lange afstand wandelen Europa: 5 goede wandelroutes

Wandelen is al jarenlang erg geliefd bij mensen die graag actief bezig…