5 Tips om je buikspieren te trainen

Wie droomt er niet van mooie buikspieren? Deze droom is makkelijker te verwezenlijken dan je denkt. En nee, je hoeft niet per se de beste apparaten voor buikspieren te kopen, hoewel ze je wel helpen om sneller de gewenste resultaten te bereiken.. In dit artikel krijg je tips om op een eenvoudige manier je buikspieren te trainen!

Tip 1: Doe de juiste oefeningen

Sporten is essentieel als je buikspieren wilt krijgen. Maar niet iedere sport zal je helpen het gewenste resultaat te bereiken. Sommige sporten zijn namelijk ideaal om je benen te trainen, maar helpen je niet met het verkrijgen van buikspieren. Als het je doel is om een strakke schuine buikspieren te krijgen, dien je oefeningen voor schuine buikspieren te doen. De zijplank is daar bijvoorbeeld een goede oefening voor. Daarbij lig je op je linkerzij met je benen recht en steun je op je linker elleboog en je onderarm. Vervolgens span je je buikspieren aan, til je de heupen op en steek je je rechterarm omhoog. Wil je je lage buikspieren trainen? Dan zijn andere oefeningen beter. Denk dus eerst goed na over het doel dat je wilt bereiken. Aan de hand daarvan kun je bepalen welke soort oefeningen je moet doen.

Tip 2: Pak lichaamsvet aan

Als je slank bent en buikspieroefeningen doet, zul je sneller resultaat zien dan als je veel lichaamsvet hebt. Daarom is het een goed idee om ook je vet aan te pakken als je een mooie strakke buik wilt. De beste manier om dit te doen is door gezond te eten. Daarnaast helpt cardio je om sneller buikvet te verliezen.

Tip 3: Oefen met mate

Het is logisch dat je in het begin geneigd bent om heel vaak buikspieroefeningen te doen. Maar het is belangrijk dat je niet overdrijft. Bouw je oefeningen geleidelijk aan op en voer ze grondig uit, zodat je je spieren niet overbelast.

Tip 4: Wissel oefeningen af

Doe niet altijd dezelfde buikspieroefeningen maar wissel eens af. Dat is voornamelijk aangeraden als je je volledige buik wilt trainen. Je traint dan niet alleen je schuine, maar ook je rechte en onderste buikspieren. Zo verkrijg je het mooiste resultaat. Als jij je oefeningen nog intensiever wilt maken, kun je gewichten gebruiken.

Wissel oefeningen af

Tip 5: Span je spieren op

Als je tijdens je oefeningen je spieren opspant, bereik je ook een beter resultaat. Dit kun je doen door op je ademhaling te letten. Probeer uit te ademen tussen de herhalingen. En dus niet tijdens de oefening.

Ook je concentratie is van belang om de spanning op je buikspieren te houden. Een tip die je helpt: kijk naar je buikspieren tijdens het trainen. Als laatste kun je je spieren aanspannen na het trainen. Doe je deze drie dingen? Dan is het veel eenvoudiger om je buikspieren te trainen.

Oefening baart kunst

Als je je buikspieren wilt trainen, zal dit veel doorzettingsvermogen vergen. Gedurende enkele maanden zul je je voedingspatroon moeten veranderen en je oefeningen vol moeten houden. Geef niet op als je niet meteen een mooie sixpack krijgt. Als je de juiste oefeningen met regelmaat uitvoert, tijdig een rustpauze inlast en let op wat je eet, kom je er wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Zo belangrijk is sporten in de juiste outfit

Sporten is ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. Regelmatig sporten kan bijdragen aan…

Dit zijn de 10 belangrijkste sportartikelen van dames

Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl en het is…

Lange afstand wandelen Europa: 5 goede wandelroutes

Wandelen is al jarenlang erg geliefd bij mensen die graag actief bezig…