Zo kies je de juiste föhn

Een föhn is superhandig, want met deze tool kun je je haar stylen terwijl je het droogt. Zo spaar je ontzettend veel tijd uit. Maar hoe vind je nu de beste föhn? Hieronder krijg je enkele handige tips!

Waarvoor wil je de föhn gebruiken?

De beste roterende föhn of normale föhn vind je door jezelf af te vragen waarvoor je hem wilt gebruiken. Wil je de föhn enkel gebruiken voor het drogen van je haar? Of wil je ook diverse kapsels creëren?

Als je hem enkel gebruikt om je haar mee te drogen, heb je niet veel warmtestanden en blaasstanden nodig. Ook kun je dan een veel goedkoper exemplaar aanschaffen. Als je er creatief mee aan de slag wilt, kies je echter beter een professionele föhn met veel mogelijkheden.

Welke stijlen wil je creëren?

Wil je met de föhn graag je haar stylen? Dan is het belangrijk om na te denken over wele kapsels je allemaal wilt creëren. Aan de hand daarvan kun je bepalen welke opzetstukken je nodig hebt.

Houd jij van steil haar? Dan heb je bijvoorbeeld een straightner opzetstuk nodig. Met een difusser kun je je krullen dan weer mooi in model brengen. En zo zijn er nog enkele andere opzetstukken voor bepaalde haarstijlen.

Wat is je haardikte?

De dikte van je haar bepaalt welk wattage je nodig hebt. Voor dun haar kies je bijvoorbeeld het best een föhn met een vermogen van 1200 tot 1500 Watt. Heb je dik haar? Dan heb je een krachtigere föhn nodig met een vermogen van 1600 tot 2200 Watt. Als je een normale haardikte hebt, kies je het best een exemplaar uit dat daar ergens tussenzit.

Hoeveel wil je eraan uitgeven?

Hoeveel wil je eraan uitgeven

Föhns bestaan in verschillende prijsklassen. Het is handig om op voorhand een budget te bepalen, zodat je niet onverwachts te veel geld uitgeeft. Houd er wel rekening mee dat je vaak meer betaalt voor een betere kwaliteit en meer functies. De beste manier om je budget te bepalen, is dus door te kijken naar welke functies voor jou echt nodig zijn en welke je kunt missen.

Vind je het belangrijk dat de föhn stil is of maakt dat voor jou niet uit? Heb je veel verschillende tools nodig of wil je hem enkel gebruiken om je haar mee te drogen? Dit zijn allemaal vragen die je helpen beslissen.

Wees kieskeurig

Kies niet zomaar de eerste de beste föhn, maar wees kieskeurig tijdens je zoektocht. Op die manier vermijd je een miskoop. Zorg er voornamelijk voor dat je een exemplaar koopt die voorzien is van alle functies die je wenst. Maar koop geen föhn met extra’s die je toch niet gebruikt. Want dan geef je meer geld uit, terwijl dat niet nodig is.

Daanaast is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. En om te kijken naar het vermogen. Het ideale vermogen hangt namelijk af van hoe dik je haar is. Ook dien je rekening te houden met de soort kapsels die je wilt creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Stinkend wasgoed: 6 tips

Wat is er nou fijner dan in een net gewassen bed te…

Dit is waarom een strandtas onmisbaar is tijdens je vakantie

Een vakantie is het perfecte moment om te ontspannen en te genieten…