Hier moet je op letten bij het kopen van een kinderfiets

Als je op zoek bent naar een kinderfiets voor een 3-jarige, dan zijn er een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden. Tenminste als je een miskoop wilt vermijden. In dit artikel ontdek je de belangrijkste aandachtspunten!

Soort fiets

Allereerst dien je te bepalen welke soort fiets je voor je kind wilt kopen. Wil je een driewieler, een mountainbike of een stadsfiets aanschaffen? Voor de allerkleinsten is er niet zo heel veel keuze, maar er zijn toch nog altijd diverse modellen om uit te kiezen. Het is handig om op voorhand na te denken over welke soort fiets het beste is voor je kind.

Bepaal de wielmaat

Een kinderfiets wordt altijd gekozen aan de hand van de wielmaat. Je weet welke maat je nodig hebt door te kijken naar de leeftijd en de lengte van je kind. Als je zoon of dochter 3 jaar is, kun je kiezen voor een fiets met een wielmaat van 10, 12 of 14 inch. Kinderen die 85 tot 100 cm groot zijn, nemen bij voorkeur een fiets met een wielmaat van 10 inch.

Vanaf 95 cm kun je ook kiezen voor een wielmaat van 12 inch en als je kind 100 cm of iets groter is, kies je beter een fiets met een wielmaat van 14 inch. Je kan de fiets ook altijd uitproberen. Het is dan belangrijk dat je kind met de bal van zijn of haar voeten de grond raakt.

Comfort en veiligheid

Comfort en veiligheid

Het is natuurlijk ook van belang dat de fiets veilig en comfortabel is. Het juiste formaat is daarvoor essentieel, maar er zijn nog een aantal andere aandachtspuntjes om op te letten als je je kindje veilig wilt houden. Zo koop je het best een kinderfiets met terugtraprem en handrem.

Kinderen hebben vaak moeite om een beweging dus ook het fietsen te onderbreken en een handrem en terugtraprem helpt hen. Daarnaast kun je beter een kinderfiets met een gesloten kettingkast en een verstelbaar zadel kopen voor meer veiligheid. Ook fietsverlichting en reflectoren helpen je kind veilig te houden.

Kies een fiets die je kind mooi vindt

Ook niet onbelangrijk: kies voor een kinderfiets die je zoon of dochter ook echt mooi vindt. Je koopt de fiets het best samen met je kindje. Zo weet je zeker dat hij of zij de fiets leuk vindt. Kinderfietsen bestaan in alle kleuren. Er zijn zelfs een aantal fietsen met leuke figuurtjes op. Er is dus zeker een kinderfiets verkrijgbaar die zoon of dochter graag wilt hebben!

Veilig rijden met de juiste kinderfiets

Koop niet zomaar de eerste de beste kinderfiets, maar houd rekening met alle aandachtspunten die we hier overlopen hebben. Als je een kinderfiets koopt met de juiste wielmaat, een verstelbaar zadel, fietsverlichting en reflectoren weet je zeker dat je kind veilig de baan op kan. Voor nog meer veiligheid kies je het best voor een kinderfiets met gesloten kettingkast en een handrem en terugtraprem. Ook het design is niet onbelangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Stinkend wasgoed: 6 tips

Wat is er nou fijner dan in een net gewassen bed te…

Dit is waarom een strandtas onmisbaar is tijdens je vakantie

Een vakantie is het perfecte moment om te ontspannen en te genieten…