Dit zijn de grootste zwemplassen in België

Woon je in België of ben je van plan om deze zomer naar België op vakantie te gaan? Dan is het natuurlijk handig om te weten wat de grootste en beste zwemplassen in België zijn. Zo weet jij precies waar je heen moet om even lekker te kunnen afkoelen op een warme zomerdag. Hieronder hebben we de grootste en beste zwemplassen in België op een rijtje gezet! 

La Plate Taille 

La Plate Taille is een van de vele meren van de Meren van de Eau d’Heure. Deze meren zijn kunstmatig aangelegd en liggen in de deelstaat Wallonië. Het grootste meer van dit gebied is La Plate Taille, met een oppervlakte van 3,74 vierkante kilometer. Het diepste waterpunt is maar liefst 40 meter diep! Het meer wordt jaarlijks bezocht door veel mensen en toeristen die even lekker willen zwemmen of watersport willen uitoefenen. 

Je kunt er bijvoorbeeld jetskiën, kajakken, maar ook duiken of zeilen. Zo is er ook voor de avonturiers genoeg te doen. Ook kun je aan de waterkant natuurlijk gewoon lekker relaxen en als je even wilt afkoelen lekker zwemmen in het meer. Het meer is omgeven door veel recreatiefaciliteiten, zoals restaurants, hotels en ook en SPA Welness center. Zo is er voor iedereen wel wat leuks te doen en kun je je er prima een paar dagen vermaken! 

Maasplassen

De Maasplassen liggen precies op de grens van België en het Nederlandse Limburg. Mensen van beide landen kunnen er genieten van een dagje uit of van hun vakantie. De Maasplassen bestaan uit aaneengesloten, verschillende plassen van verschillende groottes. In totaal heeft het hele gebied van de Maasplassen een oppervlakte van maar liefst 3000 vierkante hectare. Hier kun je dus elke dag wel een nieuw zwemplekje vinden! 

De Maasplassen staan vooral bekend om hun uitstekende watersportfaciliteiten. Je kunt er dan ook terecht voor veel verschillende soorten watersporten, zoals surfen, zeilen, waterskiën en ook wakeboarden. Verder kun je er ook duiken en voor de mensen die niet zo van avontuur en snelheid houden kun je er ook kanoën en roeien. Kortom, er is voor iedereen wel een geschikte watersport te bedenken! Natuurlijk kun je er ook alleen heengaan om te genieten van het zwemmen en te relaxen aan de waterkant. Eet en drink ondertussen bij een van de vele restaurants die rondom de Maasplassen liggen. Een prima plek voor een dagje uit of een vakantie! 

Het meer van Rotselaar 

Het meer van Rotselaar is een heerlijk meer om even af te koelen op een warme zomerdag. Het meer is 500 meter lang en 300 meter breed en heeft een maximale diepte van 8 meter. Ideaal om heen te gaan met je kinderen bijvoorbeeld. Omdat het meer niet al te groot is kun je ze beter in het oog houden. Watersportliefhebbers kunnen er terecht voor windsurfen en suppen. Het meer wordt echter vooral bezocht door gezinnen met kinderen die een dagje willen kunnen genieten op het strand en in het water. 

In het dorpje Rotselaar vind je genoeg restaurants en barretjes om een dagje zwemmen mee af te sluiten. Een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een wat rustiger en kleiner meer om te kunnen zwemmen met het hele gezin! 

Vosselare put 

Ook de Vosselare put is een goede recreatieplas om naartoe te gaan met het hele gezin! De plas ligt midden in de natuur en is omgeven door een ligweide, waar je lekker op kan liggen. Neem vervolgens een frisse duik in het koele en frisse water. Heb je zin in wat te eten en drinken? Dit kan op het terras van het clubhuis. Een leuke plek om te bezoeken op warme zomerdagen! 

Het Zilvermeer 

Het Zilvermeer is ook een erg populair meer bij gezinnen met kinderen. Het meer is omgeven door een prachtig wit zandstrand en de bodem van het water loopt heel langzaam steeds een stukje dieper af. Ideaal om met kleine kinderen te bezoeken. Het strand en het water zitten vol leuke speelelementen zoals glijbanen en fonteinen. Als je verder het water in gaat kun je er ook goed zwemmen. Voor kinderen die niet zo gek zijn op water zijn er ook een aantal speeltuinen! 

Bij het Zilvermeer kun je ook prima overnachten. Zo ligt er aan het meer een 4-sterrencamping, waar je goed terecht kan met je hele gezin voor een complete vakantie! Ook kun je er na het zwemmen genieten van wat eten en drinken in een van de gezellige restaurants. 

Als je nog geen vakantieplannen had voor dit jaar, weet je nu dat er genoeg mogelijkheden zijn binnen België! 

Zwemplas in België
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

IJs! De top 10 populaire ijssmaken

De zomer is weer begonnen en met deze warme zomerse temperaturen krijg…

Naar verwachting veel wespen op komst: wat je wel en niet(!) moet doen

Wespenbestrijders verwachten in de zomer van 2022 veel wespenplagen. In het voorjaar…

Rekeningrijden: wat houdt het precies in?

Rekeningrijden, er wordt in Nederland al jarenlang over gespeculeerd. De kans is…

Huurtoeslag op de schop: dit gaat veranderen

Het kabinet wil de regels rondom huurtoeslag volledig gaan veranderen. Dit om…