5x tips voor wanddecoratie in je huurwoning

In een huurwoning boor je het liefst zo min mogelijk gaten in de muur. Dat scheelt weer een hoop herstelwerk als je gaat verhuizen! Maar hoe kun je al die kale muren een beetje opfleuren zonder het te beschadigen? Hieronder staan 5 goede tips en ideeën op een rij. Zo geef je het huurhuis alsnog een persoonlijke touch met sfeervolle wanddecoratie.

Tip 1. Gebruik een slim ophangsysteem

Zou je graag een grote fotowand willen creëren met meerdere lijsten? Dan komt een slim ophangsysteem goed van pas. Zo’n systeem monteer je tegen het plafond aan, waardoor je slechts één keer hoeft te boren op een onopvallende plek. Er zijn zelfs flexibele ophangsystemen verkrijgbaar die je kunt verlijmen. Vervolgens bepaal je de positie van de ophangdraden en de hoogte van de haken. Je kunt hier eindeloos mee blijven variëren. Kijk eens naar een Artiteq ophangsysteem en ontdek de mogelijkheden.

Tip 2. Zet schilderijen tegen de muur

Wil je de muur decoreren met slechts één schilderij of fotolijst? Dan kun je een compact ophangsysteem met één ophangdraad aanschaffen. Een andere optie is om de lijst tegen de muur te laten leunen. Zet het bovenop een dressoir of bijzettafel. Plak eventueel wat kleefgum aan de onderkant van de lijst. Zo voorkom je dat het omvalt of wegschuift.

Zet schilderijen tegen de muur

Tip 3. Gebruik een grote wandkast

Je kunt een kale wand ook bedekken met een grote wandkast. In deze kast kun je allerlei persoonlijke decoratie neerzetten. Van kleine fotolijsten, boeken en beeldjes tot prachtige verlichting. Kies voor een relatief lichte kast zonder lades. Hierbij is het niet noodzakelijk om het tegen de achterwand te monteren. Bij hele zware ladekasten is dit wel een must voor de veiligheid. Zeker als je huisdieren of kleine kinderen hebt.

Tip 4. Decoreer met muurstickers of plakfolie

Op zoek naar een creatieve oplossing? Ga dan aan de slag met speciale muurstickers of plakfolie. Dit is zo gemaakt dat je het weer eenvoudig en zonder beschadigingen kunt verwijderen. Controleer wel even voor welke ondergrond de stickers geschikt zijn.

Tip 5. Werk met planten

Werk met planten

Tot slot kun je jouw huurwoning wat groener maken met planten. Zet een grote kamerplant op een bijzettafel om de saaie achterliggende wand op te fleuren. Een ander leuk idee is om te werken met hangplanten. Zet een hangplant op de hoek van een hoge kast of hang het aan het plafond in een plantenhanger. Als je dol bent op knutselen, zou je zo’n macramé plantenhanger zelf kunnen knopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Stinkend wasgoed: 6 tips

Wat is er nou fijner dan in een net gewassen bed te…

Dit is waarom een strandtas onmisbaar is tijdens je vakantie

Een vakantie is het perfecte moment om te ontspannen en te genieten…