4 tips voor een heerlijke bak koffie

Ben jij ook zo’n koffieliefhebber? Dan wil je thuis natuurlijk net zo’n heerlijke bak koffie kunnen zetten als in je favoriete koffiebar of koffiespeciaalzaak. Je wilt hier alleen niet te veel tijd aan kwijt zijn natuurlijk. Zeker niet als je ’s ochtend net je bed uit komt rollen. Daarom geven we je in dit blog 4 tips voor een heerlijke bak koffie, zonder hier al te veel moeite voor te hoeven doen.

De beste investering die je dit jaar doet: een koffiecupmachine

Voor een heerlijke bak koffie kun je natuurlijk aan de slag gaan met een zogenaamde piston machine, je koffiebonen zelf malen, de maalgraad en de extractietijd maar zeg nou zelf, als jij ‘s ochtends je bed uitgerold komt, zit je daar dan werkelijk op te wachten? Wil je niet veel liever één druk op de knop en klaar? Gelukkig is die mogelijkheid er tegenwoordig ook en wel met de beste koffiecupmachine. Het enige wat je hoeft te doen is een koffiecup naar smaak in de machine te steken, zorgen dat er genoeg water in de tank zit, op de knop te drukken en voilà. Neem van ons aan dat een koffiecupmachine de beste investering is die je dit jaar kunt doen.

Gebruik zacht water voor de lekkerste koffie

Natuurlijk zijn er ook nog andere zaken die een rol spelen bij een heerlijke bak koffie. Bij heel veel websites over hoe je lekkere koffie kunt zetten wordt de waterkwaliteit overgeslagen, maar de waterhardheid is van grote invloed op de smaak van je koffie. Zacht water wil zeggen dat er weinig kalk in zit. Niet alleen draagt zacht water bij aan de smaak van je koffie, het is ook nog eens beter voor je apparatuur. Als je niet beschikt over zacht water zou je flessenwater kunnen gebruiken of een waterfilter.

Hou het koffieapparaat goed schoon

Misschien denk je: “wat heeft dat er nou mee te maken”? Als je het koffieapparaat niet goed schoon houdt zal dit van invloed zijn op de smaak van je koffie. Daar komt bij dat als je de beschikking hebt over een koffieapparaat waarmee je ook cappuccino of een Latte kunt maken, deze uiteraard ook voorzien is van een melk compartiment. Melk heeft de nare eigenschap bederfelijk te zijn en dat geldt ook voor eventuele resten die in de leidingen achter blijven. Maak je koffieapparaat dus altijd, aan het einde van de dag, goed schoon voor een optimale hygiëne en de perfecte koffiesmaak.

Gebruik een voorverwarmd kopje

Gebruik een voorverwarmd kopje

Een eenvoudig en simpele tip is om je koffiekopje om te spoelen met heet water voordat je de koffie zet. Wanneer je koffie in een koud kopje schenkt, zal deze sneller afkoelen. Door het voorverwarmen zorg je er niet alleen voor dat je koffie langer warm blijft maar ook dat de koffiesmaken nog beter uitkomen.

Ben jij op zoek naar de beste koffiecupmachine of andere benodigdheden om een heerlijke bak koffie te zetten? Neem dan zeker eens een kijkje op Best-Verkochte.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You May Also Like

Stinkend wasgoed: 6 tips

Wat is er nou fijner dan in een net gewassen bed te…

Dit is waarom een strandtas onmisbaar is tijdens je vakantie

Een vakantie is het perfecte moment om te ontspannen en te genieten…